Jills vallmofrallor
Skapat:
7 mars, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Det här är ett härligt och gott LCHF-recept på vallmofrallor från Jills mat.
Riktigt vackra och enkla frallor som inte blir lika kompakta som andra LCHF-frallor.
Recept och bild: Jill Wallentin
Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.
Total tid: 30 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl turkisk yoghurt
- 0,75 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk vallmofrön (blå)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.
- Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.
- Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.
- Grädda i cirka 15-20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Hej.
Bakade dina bullar, undrar om det ska vara att dom känns tunga när dom är klara?
De flesta lchf-bröd blir rätt tunga och kompakta… så ja, det kan nog stämma.