Go Back
+ servings
En plåt med nybakade vallmofrallor, en del med smör på, i en enkel presentation.
Print
4,15 av 7 röster

Jills vallmofrallor

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk vallmofrön (blå)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop smöret (skall vara lite halvsmält), yoghurt, salt och bakpulver.
  • Blanda ner de övriga ingredienserna blanda ihop dem till en jämn smet.
  • Låt smeten stå och vila 5-10 minuter så att det blir en mer fast deg av det.
  • Rulla till 6 lika stora bollar och placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Strössla över lite vallmofrön och ställ in i ugnen.
  • Grädda i cirka 15-20 minuter.