The Franska – Med oliver och soltorkade tomater
Skapat:
2 april, 2019
Senast ändrat:
24 april, 2024

10
Innehåll
Efter succén med The Franska så var jag tvungen att testa hur det går att göra ett bröd som jag alltid älskat, nämligen ett med oliver och soltorkade tomater.
Resultatet, ja det var hur gott som helst!
Jag ändrade om lite i receptet från originalbrödet och använde lite mindre äggvita och mer hela ägg och sen så hoppade jag över sötningsmedlet.
Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 15
Ingredienser
- 5 st ägg
- 3 st Äggvitor
- 250 g Riven ost
- 2 dl Pofiber
- 1 dl Mandelmjöl
- 2 msk Fiberhusk
- 3 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 st Ägg (till pensling)
- 60 g Oliver
- 50 g Soltorkade tomater
- 2 msk Flingsalt (att toppa med)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)
- Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
- Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.
- Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.
- Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.
- Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Gjort detta bröd två gånger till min sambo med typ2 diabetes.
Denna gång uteslöt jag allt salt och han blev nöjd.
Många saltrika livsmedel men smaken är ju olika, annars toppenrecept.