The Franska - Med oliver och soltorkade tomater
The Franska med oliver och soltorkade tomater är en variant på det oerhört populära brödet The Franska. Ett perfekt bröd att ha till maten.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time50 minuter minuter
Total tid1 timme t 10 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat
Yield: 15
Author: Lari Salminen
- 5 st ägg
- 3 st Äggvitor
- 250 g Riven ost
- 2 dl Pofiber
- 1 dl Mandelmjöl
- 2 msk Fiberhusk
- 3 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 st Ägg (till pensling)
- 60 g Oliver
- 50 g Soltorkade tomater
- 2 msk Flingsalt (att toppa med)
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom flingsaltet)
Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor, oliver, tomater och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop väl. Använd gärna en köksassitent eller en elvisp.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform.
Skär några skåror längst uppe på brödet och pensla det med ägg. Strö flingsalt över hela brödet.
Ställ in brödet i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng luckan snabbt, detta för att skapa lite ånga.
Grädda i cirka 50 minuter tills brödet har fått en fin färg. Om du har en kökstermometer kan du kolla temperaturen med den. När det är 95 grader, så är det klart.
Ta ut och låt svalna och servera sen med gott pålägg.