Hannahs saftiga zucchinibaguetter
Skapat:
13 september, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

28
Innehåll
Hannahs goda och saftiga zucchinibaguetter är ett otroligt gott bröd för dig som äter lchf eller keto.
Inga spannmål och helt glutenfritt med mindre kolhydrater.
Dessa zucchinibaguetter passar perfekt att göra för att ta med sig ut på picknick eller varför inte som frukostbröd.
Om du vill göra vitlöksbröd, så funkar det bra med. Gör ett vitlökssmör som du fyller baguetten med och sen gräddar du den tills den blir spröd och smöret smält.
Receptet ger cirka 4 mindre baguetter eller 2 större.
Recept och bild: Alla goda ting
Total tid: 45 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 ägg
- 1,5 dl Finriven zucchini
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 2 msk Fiberhusk
- 1,5 msk Kokosmjöl
- 0,5 dl Sesamfrön
- 3 msk Solroskärnor
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk Bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 185 grader (varmluft, 200 annars).
- Vispa äggen riktigt fluffigt. Använd gärna elvisp.
- Blanda ner den rivna zucchinin i äggen och blanda.
- Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ner de i äggvispet. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
- Fukta händerna och forma sedan baguetter av degen. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
- Skär några snitt i varje baguett för syns skull.
- Grädda i mitten av ugnen tills de har fått vacker färg. Om du har gjort fyra mindre, så behöver de 15-20 minuter och lite större kan behöva upp emot 30 minuter. Här får du ha lite känsla för när det är färdigt.
- Ta ut de och låt de svalna på galler, gärna under en bakduk.
- Sen är det bara att dela de och fylla med godsaker som du tycker om. Om du vill spara de, så håller de absolut bäst i kylen och då håller de kanske 3-4 dagar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Supergoda och perfekt att ha med sig för en tävlingshelg i husbilen!
Kul att höra att du gillade dom! 🙂