Go Back
+ servings
Två smörgåsar med skinka, tomat och gurka på en grön tallrik.
Print
4,60 av 5 röster

Hannahs saftiga zucchinibaguetter

Hannahs goda och saftiga zucchinibaguetter är ett otroligt gott bröd för dig som äter lchf eller keto. Perfekt till picknicken eller som frukostbröd.
Förberedelser25 minuter
Active Time20 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost, Resekost
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 ägg
  • 1,5 dl Finriven zucchini
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1,5 msk Kokosmjöl
  • 0,5 dl Sesamfrön
  • 3 msk Solroskärnor
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 185 grader (varmluft, 200 annars).
  • Vispa äggen riktigt fluffigt. Använd gärna elvisp.
  • Blanda ner den rivna zucchinin i äggen och blanda.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ner de i äggvispet. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Fukta händerna och forma sedan baguetter av degen. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Skär några snitt i varje baguett för syns skull.
  • Grädda i mitten av ugnen tills de har fått vacker färg. Om du har gjort fyra mindre, så behöver de 15-20 minuter och lite större kan behöva upp emot 30 minuter. Här får du ha lite känsla för när det är färdigt.
  • Ta ut de och låt de svalna på galler, gärna under en bakduk.
    Tre zucchinibaguetter med sesamfrön på en bakplåt.
  • Sen är det bara att dela de och fylla med godsaker som du tycker om. Om du vill spara de, så håller de absolut bäst i kylen och då håller de kanske 3-4 dagar.