Falskt Surdegsbröd (lchf)
Skapat:
4 maj, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

10
Falskt surdegsbröd är ett riktigt gott bröd som går att använda till det mesta.
Avnjut en macka till frukosten med härligt pålägg eller varför inte till soppan.
Passar även utmärkt att göra vitlöksbröd på eller varför inte smarriga varma mackor i ugnen.
Ett glutenfritt bröd som är luftigt och inte får den där gummikänslan.
Så har du ännu inte hittat det “rätta brödet” ..Testa gärna detta recept 🙂
För fler tips och smarriga recept besök gärna min instagram.
@lchf_morsan
Total tid: 2 timmar
Ingredienser
Torra Ingredienser
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Premium Psyllium
- 1 dl Kokosmjöl
- ½ dl Pofiber
- 1 tsk Bakpulver
- 0,75 tsk Rosa Himalayasalt (fungerar lika bra med flingsalt)
Våta Ingredienser
- 5 st Medelstora Äggvitor
- 1 st Medium Ägg
- 1 dl Kokosmjölk
- 3 msk Äppelcidervinäger
- 1 dl Kokande Vatten
Instruktioner
Förberedelse av deg
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.
- Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.
- Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.
- Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll. (fuktiga händer kan hjälpa)
- Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.
- Sila över mandelmjöl. Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.
- Låt degen vila i 15 minuter
Gör så här
- Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.
- Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Sänk sedan värmen till 150 grader.
- Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.
- Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.
- Låt brödet svalna en stund efter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Gjorde detta bröd idag och det jäste nästan inte alls tyvärr, blev väldigt kompakt och tungt. Gjorde exakt enligt receptet och har Garant bakpulver som är bäst i test när det gäller att få bröd att jäsa. Fantastiskt god smak dock