Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Falskt Surdegsbröd (lchf)

3 av 6 röster
Skapat: 4 maj, 2021
Senast ändrat: 1 april, 2024
Falskt Surdegsbröd (lchf)

Falskt surdegsbröd är ett riktigt gott bröd som går att använda till det mesta.
Avnjut en macka till frukosten med härligt pålägg eller varför inte till soppan.
Passar även utmärkt att göra vitlöksbröd på eller varför inte smarriga varma mackor i ugnen.
Ett glutenfritt bröd som är luftigt och inte får den där gummikänslan.
Så har du ännu inte hittat det “rätta brödet” ..Testa gärna detta recept 🙂

För fler tips och smarriga recept besök gärna min instagram.
@lchf_morsan

Total tid: 2 timmar
Author: Lchf Morsan

Ingredienser

Torra Ingredienser

Våta Ingredienser

Instruktioner

Förberedelse av deg

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    Fyra olika typer av mjöl i en skål, inklusive mandelmjöl och kokosmjöl.
  • Blanda/vispa sedan ihop äggvitor, ägg, kokosmjölk, äppelcidervinäger i en separat bunke.
    En skål med skummig jäst deg som har en ljus färg och bubblor på ytan.
  • Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.
    En skål med en blandning av mandelmjöl och vatten, med en sked som ligger i blandningen.
  • Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.
  • Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.
  • Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll. (fuktiga händer kan hjälpa)
  • Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.
  • Sila över mandelmjöl. Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.
    Falskt surdegsbröd med ett rutmönster på ytan, placerat i en glasbehållare.
  • Låt degen vila i 15 minuter

Gör så här

  • Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.
  • Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • Sänk sedan värmen till 150 grader.
  • Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.
  • Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.
  • Låt brödet svalna en stund efter.
    Bröd med en grov yta och snittat mönster, delvis täckt av en grå duk.

Tips

  • Vill tipsa er om att detta bröd går utmärkt att göra vitlöksbröd på.
    Skivor av vitlöksbröd med örter på en skärbräda.
  • Ett annat tips är att detta bröd var perfekt att använda till att göra varma mackor i ugn.
    Falskt surdegsbröd med fyllning, toppat med ost, och grillade tomater på en skärbräda.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

  1. Gjorde detta bröd idag och det jäste nästan inte alls tyvärr, blev väldigt kompakt och tungt. Gjorde exakt enligt receptet och har Garant bakpulver som är bäst i test när det gäller att få bröd att jäsa. Fantastiskt god smak dock

3 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar till Rosine Torp Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg