Go Back
Ett nybakat bröd med skivor på en träskärbräda, delvis täckt av en gråduk.
Print
3 av 6 röster

Falskt Surdegsbröd (lchf)

Förberedelser30 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid2 timmar
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Author: Lchf Morsan

Materials

Torra Ingredienser

  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Premium Psyllium
  • 1 dl Kokosmjöl
  • ½ dl Pofiber
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,75 tsk Rosa Himalayasalt (fungerar lika bra med flingsalt)

Våta Ingredienser

  • 5 st Medelstora Äggvitor
  • 1 st Medium Ägg
  • 1 dl Kokosmjölk
  • 3 msk Äppelcidervinäger
  • 1 dl Kokande Vatten

Instruktioner

Förberedelse av deg

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    Fyra olika typer av mjöl i en skål, inklusive mandelmjöl och kokosmjöl.
  • Blanda/vispa sedan ihop äggvitor, ägg, kokosmjölk, äppelcidervinäger i en separat bunke.
    En skål med skummig jäst deg som har en ljus färg och bubblor på ytan.
  • Vik sedan ihop de våta ingredienserna med de torra.
    En skål med en blandning av mandelmjöl och vatten, med en sked som ligger i blandningen.
  • Tillsätt gradvis det varma vattnet och blanda tills du får en fin deg.
  • Strö ut lite mandelmjöl på bakbordet och överför degen till ytan.
  • Knåda försiktigt tills du får en fin rund boll. (fuktiga händer kan hjälpa)
  • Lägg degen i en smord ugnsform/brödform.
  • Sila över mandelmjöl. Nu kan du även göra ett fint mönster med en vass kniv.
    Falskt surdegsbröd med ett rutmönster på ytan, placerat i en glasbehållare.
  • Låt degen vila i 15 minuter

Gör så här

  • Täck brödet med aluminiumfolie för att förhindra mandelmjölet på toppen att börja brinna.
  • Baka brödet i mitten av ugnen i 15 minuter.
  • Sänk sedan värmen till 150 grader.
  • Fortsätt nu att baka brödet i 60 minuter.
  • Avtäck och baka sedan ytterligare i 15 minuter.
  • Låt brödet svalna en stund efter.
    Bröd med en grov yta och snittat mönster, delvis täckt av en grå duk.

Tips

  • Vill tipsa er om att detta bröd går utmärkt att göra vitlöksbröd på.
    Skivor av vitlöksbröd med örter på en skärbräda.
  • Ett annat tips är att detta bröd var perfekt att använda till att göra varma mackor i ugn.
    Falskt surdegsbröd med fyllning, toppat med ost, och grillade tomater på en skärbräda.