Zucchinisoppa med basilika och citron
Denna zucchinisoppa med basilika och citron är en otroligt fräsch och god mejerifri och vegetarisk soppa. Passar dig som äter lchf, keto eller paleo.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Soppa, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 1200 g Zucchini
- 200 g Lök
- 3 Vitlöksklyftor
- 2 dl Torrt vitt vin
- 1 l Vatten
- 1,5 msk Örtsalt
- 1 krm Cayennepeppar
- 2 dl Olivolja
- 0,5 dl Pressad citron
- 1 Kruka färsk basilika
- nymalen svartpeppar
- Lite olivolja till stekning
- Riven parmesan att toppa med.
Skär ner zucchinin i bitar. Det funkar med rätt stora bitar, typ 3x3 cm.
Hacka löken och vitlöken.
Fräs zucchini, lök och vitlök i lite olivolja.
Slå på vinet och låt puttra i någon minut så alkoholen förångas.
Tillsätt vatten, örtsalt, cayennepeppar och lite svartpeppar.
Låt allt koka upp och låt sedan stå och sjuda tills det att zucchinin är mjuk. Cirka 20-30 minuter beroende på storlek på bitarna.
Mixa soppan med stavmixer eller i en blender.
Tillsätt olivoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar soppan.
Pressa i citron och lägg i färsk basilika.
Mixa ihop så att basilikan fördelas i soppan. Det gör inget om det är lite småbitar.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i tallrikar eller skålar och riv lite parmesanost och ringla lite olivolja över. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.