Go Back
+ servings
Zucchinimuffins staplade bredvid en rivjärn och riven zucchini på en yta.
Print
4,41 av 5 röster

Zucchinimuffins

Jättegoda zucchinimuffins för dig som äter lchf eller keto. Smaksatta med kanel och kardemumma och dessutom nötfria. Går lätt att göra mejerfria.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 Ägg (medium)
  • 125 g Riven zucchini
  • 1,2 dl Kokosmjöl
  • 1 dl Pofiber
  • 100 g Smält smör
  • 0,6 dl Sötning
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 2 tsk Kanel
  • 2 tsk Malen kardemumma
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 180 grader.
  • Blanda alla ingredienser utom zucchinin och blanda väl. Kör gärna i en matberedare eller med elvisp.
  • Blanda ner zucchinin i smeten.
  • Lägg ut 8 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i de.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. De ska ha fått en vacker gyllenbrun yta med.
  • Ta ut och låt de svalna på galler.