Go Back
+ servings
En skiva av blåbärsbröd med citron och en citronhalva på en skärbräda.
Print
4,34 av 3 röster

Zucchinikaka med blåbär och citron

En otroligt god och saftig zucchinikaka med smak av blåbär och citron. Helt perfekt för dig som äter lchf eller keto. Helt glutenfri, så den passar de flesta.
Förberedelser30 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

  • 120 g Smör (rumstempererat)
  • 1,25 dl Sötning
  • 4 Ägg (medium)
  • 1 msk Pressad citron
  • 1 msk Rivet citronskal
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2,75 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Xantangummi
  • 0,25 tsk salt
  • 3,5 dl Riven zucchini
  • 2 dl Blåbär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 165 grader.
  • Vispa smör och sötning så det blir riktigt poröst och vitt. Det tar lite tid.
  • Riv zucchinin och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Det bästa är att ta en ren handduk som du använder för att vrida ur vätskan. Lägg den åt sidan så länge.
  • Vispa ner citronskal, pressad citron och ägg i smörvispet.
  • Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, bakpulver, salt, vaniljpulver och xantangummi i en skål.
  • Vispa ner de torra ingredienserna i smeten.
  • Vänd ner zucchinin med en slickepott och sedan blåbären.
  • Ta en avlång brödform och lägg ett bakplåtspapper i den. Häll i smeten och fördela den jämnt över hela formen. Platta till ytan så den är jämn.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60-70 minuter. Testa med en tandpetare, när det inte fastnar något kladd på den, då är kakan klar.
  • Ta ut och lyft ur kakan ur sin form och ställ den på ett bakgaller så den får svalna. Låt svalna helt. Skiva och njut.