Zucchinibullar
Dessa zucchinibullar är fantastiskt enkla och goda att baka. Perfekt till helgfrukosten eller att ha som bröd till en god soppa.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 4 ägg
- 1,5 dl Finriven zucchini
- 1,5 msk Fiberhusk
- 1,5 msk Kokosmjöl
- 0,5 dl Sesamfrön
- 3 msk Solroskärnor
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk Bakpulver
- 1 dl Parmesanost, riven
- Vispat ägg för att pensla
- Flingsalt att strö ovanpå
- Sesamfrön eller vallmofrön att strö ovanpå
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.
Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.
Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.
Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.