Go Back
+ servings
En kexbit med smör på en tallrik med rosor, en del av kexet är skuren.
Print
4,80 av 5 röster

Zucchinibullar

Dessa zucchinibullar är fantastiskt enkla och goda att baka. Perfekt till helgfrukosten eller att ha som bröd till en god soppa.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 ägg
  • 1,5 dl Finriven zucchini
  • 1,5 msk Fiberhusk
  • 1,5 msk Kokosmjöl
  • 0,5 dl Sesamfrön
  • 3 msk Solroskärnor
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 1 dl Parmesanost, riven
  • Vispat ägg för att pensla
  • Flingsalt att strö ovanpå
  • Sesamfrön eller vallmofrön att strö ovanpå

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.
  • Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber. Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där. Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.
  • Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
  • Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.
    Sex muffins i en svart bakform, med olika toppings som sesamfrön och vallmofrön.