Go Back
+ servings
En skiva av zucchini och parmesan frittata med grönsaker och örter på en tallrik.
Print
2 av 1 röst

Zucchini- och parmesanfrittata

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Frukost, Lättlagat, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st Zucchini
  • 3 st Ägg
  • 100 g Färsk parmesan (riven)
  • 2 msk Mynta, hackad (färsk)
  • 1 msk Olivolja
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
  • 1 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

  • Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.
  • Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.
  • Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.
  • Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.
  • Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.