Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
2
av 1 röst
Zucchini- och parmesanfrittata
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Frukost, Lättlagat, Vegetariskt
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
1 st Zucchini
3 st Ägg
100 g Färsk parmesan (riven)
2 msk Mynta, hackad (färsk)
1 msk Olivolja
1 nypa Salt
1 nypa Svartpeppar (nymalen)
1 msk Persilja (hackad)
Instruktioner
Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.
Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.
Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.
Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.
Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.