Go Back
+ servings
En hög av zucchinifritters med en klick gräddfil och en ört på toppen.
Print
5 av 2 röster

Zucchini fritters med yoghurtsås

Zucchini fritters är lakto-ovo vegetariska zucchinibiffar som är fantastiskt goda och lättlagade. Jag serverar dessa med en fräsch yoghurtsås.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 600 g Zucchini
  • 90 g Parmesanost, riven
  • 30 g Mandelmjöl
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 tsk Örtsalt
  • 2 msk Hackad persilja
  • nymalen svartpeppar
  • Olja till stekning

Enkel yoghurtsås

  • 0,5 dl Majonnäs
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • Italiensk salladskrydda
  • Några droppar lime eller citron

Instruktioner

  • Riv zucchinin på grova sidan på ett rivjärn.
    Rivna zucchinis i en hög på en skärbräda med ett rivjärn i bakgrunden.
  • Försök att pressa ur så mycket vätska som möjligt. Jag använde en ren kökshandduk som jag la den rivna zucchinin i och vred tills det att allt var så torrt som möjligt. Ju mer vätska du får ut, desto lättare blir dom att steka.
  • Har du inte rivit parmesanosten än, så gör det.
    Riven ost i en hög på en skärbräda med ett ostblock och ett rivjärn i bakgrunden.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser för biffarna, utom oljan att steka i. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter. Då kan du göra såsen under tiden.
    Blandning av ägg, zucchini, ost och kryddor i en skål för zucchinifritters.

Yoghurtsåsen

  • Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av. Ställ kallt tills det att du har stekt klart dina zucchini fritters.

Fortsättning zucchini fritters

  • Ta en bra stekpanna som du vet att det inte fastnar så lätt i. Har du inte det, då kan du lägga ett bakplåtspapper i botten av stekpannan, det hindrar allt från att bränna fast.
  • Häll i lite olja i ett medelvarmt stekjärn och klicka ut lagom stora högar med smet. Platta till dom lite så att det blir lite platt och runt. Stek på medelvärme 3-4 minuter tills du har fått en fin färg. OBS! Håll koll. Har du för hög värme är det lätt att osten bränner snabbt, så stekt hellre på lite lägre värme en längre tid.
    Fyra zucchinifritters som steks i en panna med bubblande olja.
  • Vänd på dina fritters och stek ytterligare 3-4 minuter tills du har en fin yta på även den sidan. Lägg upp på en tallrik tills du har stekt alla.
    Fyra zucchini-fritters som steks i en panna med smör.
  • Servera direkt med din goda yoghurtsås.
    Stapel av zucchini-fritters med en klick gräddfil på toppen, serverad på en tallrik.