Go Back
+ servings
En grå ruta med texten 'Ingen bild tillgänglig' som indikerar att ingen bild visas.
Print
Inga röster än

Yoghurtmarinad #1

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Grillat, Marinader
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl yoghurt (naturell)
  • 2 msk olja
  • 2 msk pressad citron
  • 10 g vitlök
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en plastpåse som är lite tjockare och tål lite. Lägg ner det köttet du vill marinera och knåda runt allt ordentligt.
  • Låt ligga och marineras minst två timmar och gå och knåda lite på påsen efter halva tiden med så att allt blandas lite igen.
  • När köttet har marinerats klart kan du låta det rinna av och ligga framme en stund för att det inte skall vara kylskåpskallt när du grillar det.
  • Salta köttet precis innan du grillar.