Go Back
+ servings
En skiva pizza med svamp och skinka på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Ylvalies Perfekta Pizzabotten

Ylvalies perfekta pizzabotten är en botten gjord på broccoli och blomkål. Helt perfekt för dig som äter lchf eller keto. Glutenfri som alltid!
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Middagstips, Pizza, Snabbmat
Yield: 4
Author: ylvalies_enkla_lchf

Materials

  • 300 g Blomkålsris
  • 300 g Broccoliris
  • 2 st Stora ägg
  • 200 g Riven ost
  • salt
  • Oregano

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på över och undervärme 250 gr
  • Koka upp blomkål p h broccoliriset i lätt saltat vatten i ca 10 min
  • Häll av i en sil, tryck sedan ut vatten från broccolin och blomkålen
  • Mixa nu ägg och ost till en smet.
    En skål med blandning av couscous och riven ost i en ljus färg.
  • Tillsätt blomkål och broccoliriset
    Skål med riven zucchini och äggblandning, med en mortel i mitten av skålen.
  • Tilltr salt och oregano och mixa till en jämn smet.
    Blandning av grönsaker i en skål med en träsked som rör om.
  • Lägg smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper, tryck sedan ut smeten jämt med ett till bakplåtspapper.
    Bakt platta av majsmjöl och örter på en plåt med bakpapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills botten fått fin färg, ta ut botten.
    Bakad maträtt med en gulgrön yta och en jämn textur på en plåt med bakpapper.
  • Toppa med valfritt tillbehör, på denna pizza är det tomatsås, ost, skinka och champinjoner, Grädda pizzan ytterligare i ca 15 min
    Pizza med tomatsås, ost, skinka och svamp på en bakplåt.
  • Ta ut, Njut och Ät!
    En bakplåt med en stor pizza toppad med skinka, svamp och ost.