Go Back
+ servings
En skiva fröknäcke toppad med ost och skivade paprikor på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Ylvalies LCHF fröknäcke

Förberedelser10 minuter
Active Time2 timmar
Total tid2 timmar 10 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 20
Author: ylvalies_enkla_lchf

Materials

  • 2 dl Solroskärnor
  • 2 dl Pumpafrön
  • 1 dl Linfrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 1 dl Pofiber
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 2 msk Naturell kokosolja ( valfri olja går bra)
  • 7 dl Kokande vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Mixa pumpafröna om du vill.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Tillsätt oljan och sist det kokande vattnet.
  • Låt smeten svälla och svalna en stund.
  • Klicka ut en rejäl klick smet på bakplåtspapper, ta sedan ett bakplåtspapper och tryck ut smeten till lagom tjocklek på plåten. Här kan fantasin flöda. Vill man kan man ta ut brödet efter ca 1 h och skära dom i bitar och sen grädda vidare.
  • Toppa med flingsalt
    Kexdeg med blandning av frön och nötter på en bakplåt.
  • Grädda brödet på över och under värme på 150 gr i ca 2 timmar eller tills bröder fått gyllenbrun färg.
  • Byt plats på plåtarna under gräddningstiden!
  • Klart!
    Fröknäcke med en blandning av frön och nötter på en vit tallrik.