Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Wokad biff i salladsblad
En fräsch och enkel vardagsmat med mycket smaker.
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Sallad
Kök:
Asiatiskt
Keyword:
enkel mat, snabblagat
Yield:
4
portioner
Calories:
355
kcal
Author:
LC AVENUE
Materials
500
g
nötkött
lövbiff, ryggbiff, entrecote eller annat mört kött.
1
st
gul lök
skuren i båtar
1
st
röd chili
skivad
1
st
broccoli
skuren i mindre buketter
1
st
salladslök
skivad
1
st
morot
hyvlad med mandolin
2
st
stora isbergssalladsblad
Sesamfrön
Sås
1
dl
woksås
2
msk
soja
till exempel tamarisoja
1
msk
sesamolja
½
tsk
chiliflakes
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ i kylen.
Skär/hyvla alla grönsaker.
Lägg moroten och salladsblad i kallt vatten så de hålls krispiga.
Strimla köttet och stek det snabbt i lite olivolja, salt och peppar.
Ställ åt sidan.
Stek broccoli, gul lök och chili i olivolja till de mjuknat.
Lägg tillbaka köttet och häll på såsen.
Blanda allting noga.
Servera woken i salladsblad och toppa med morot, salladslök och sesamfrön.
Nutrition
Kalorier:
355
kcal
|
Kolhydrater:
3
g
|
Protein:
22
g
|
Fett:
29
g
|
Fiber:
0,2
g