Go Back
+ servings
En hand som håller en bit chokladfudge med flera bitar i bakgrunden.
Print
5 av 4 röster

Wienernougat - LCHF

Hemgjord wienernougat som är anpassad för dig som äter lchf eller keto, eller bara dig som vill äta en lite nyttigare chokladbit. Supergott!
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Godis, Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 200 g Hasselnötssmör
  • 2 tsk Sötning
  • 2,5 dl Mandelspån, hyvlad mandel
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.
  • När chokladen har smält tillsätter du sötning och hasselnötssmöret. Om du har ett osaltat hasselnötssmör tillsätter du även en nypa salt. Blanda ihop till en jämn smet.
  • Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den. Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.
  • Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.
    Skuren chokladfudge i rutor på ett ark av bakpapper.
  • Lägg dom i en burk och förvara kallt.