Wienernougat - LCHF
Hemgjord wienernougat som är anpassad för dig som äter lchf eller keto, eller bara dig som vill äta en lite nyttigare chokladbit. Supergott!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Godis, Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 200 g Mörk choklad (minst 70%)
- 200 g Hasselnötssmör
- 2 tsk Sötning
- 2,5 dl Mandelspån, hyvlad mandel
- 1 nypa salt
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.
När chokladen har smält tillsätter du sötning och hasselnötssmöret. Om du har ett osaltat hasselnötssmör tillsätter du även en nypa salt.
Blanda ihop till en jämn smet.
Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.
Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den.
Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.
Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.
Lägg dom i en burk och förvara kallt.