Go Back
+ servings
Skål med vitlöksmarinerad gurka och rostade sesamfrön, dekorerad med dill.
Print
Inga röster än

Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön

Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g gurka
  • 1 msk sesamolja
  • 15 g vitlök
  • 1 msk tamarisoja
  • 0,5 st lime
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk sesamfrön

Instruktioner

  • Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.
  • Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.
  • Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.