Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
400
g
gurka
1
msk
sesamolja
15
g
vitlök
1
msk
tamarisoja
0,5
st
lime
0,5
tsk
salt
2
msk
sesamfrön
Instruktioner
Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.
Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.