Go Back
+ servings
Grillad kyckling med parmesan och vitlök i en ugnsform, täckt med brödsmulor och örter.
Print
4,75 av 4 röster

Vitlök- och parmesankyckling

Denna vitlök- och parmesankycklingen är ett supergott recept som är hur enkelt som helst att göra. Funkar både till vardags och till fest!
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Kycklingfiléer
  • 3 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 tsk Kycklingfond, koncentrerad
  • 2 msk Pressad citron
  • 4 msk Smält osaltat smör
  • 2 msk Olivolja
  • 1,5 dl Riven parmesanost
  • 1 msk Hackad vitlök
  • 1 tsk Örtsalt
  • 1 msk Hackad persilja
  • 1 tsk Chili flakes

Instruktioner

  • Förvärm ugnen på 200°C.
  • Om kycklingfiléerna är väldigt stora så kan du dela dom på mitten, precis som en fralla, så att du får två lite tunnare filéer istället. Annars så kan du ha hela filéer, det beror på storleken.
  • Krydda kycklingfiléerna generöst med salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och en tesked paprika och lägg dom i en ugnsform.
  • I en skål, blanda smält smör, olivolja, kycklingfond, parmesan, peppar, hackad vitlök, två teskedar paprika, persilja, chiliflakes, och örtsalt. Häll blandningen över kycklingfiléerna i ugnsformen – spara lite för servering senare, om du vill.
  • Baka vitlök- och parmesankycklingen i 15-20 minuter – beroende på din ugn och storleken på dina kycklingfiléer. Kycklingen är klar när den har en kärntemperatur på 75°C.
  • Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
    Ugnsbakad parmesankyckling med vitlök och persilja i en ugnsform.