Go Back
+ servings
En skål med vitkål- och zucchinisoppa, med en bit korv synlig på ytan.
Print
Inga röster än

Vitkål- och zucchinisoppa

Smakrik vitkål- och zucchinisoppaa med falukorv som jag lät få koka ihop med soppan. (Går säkert att använda redan stekt korv om man har det.
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt, Soppa, Tillbehör
Kök: Skandinaviskt
Yield: 4 portioner
Author: Dan Nordquist

Materials

  • ¼ Vitkålshuvud
  • ½ medelstor Zucchini
  • 300-400 g falukorv
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 kryddmått mald svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa mald oregano

Instruktioner

  • Ta en ¼ vitkålshuvud och skär i mindre bitar och låt koka på hög effekt tills bladen börjar mjukna.
  • Slå av vattnet o låt kålen svalna lite.
  • Skär zucchinin itu och ta bort "kärnhuset", sedan dela i mindre bitar.
  • Mixa kålen och zucchini i en blender till en jämn massa.
  • Låt sedan soppan koka upp ihop med buljongen, tillsätt peppar och en nypa salt och ev oregano/ annan god krydda.
  • Tillsätt grädden och korv, låt det småputtra under lock några minuter.

Anteckning

Går säkert använda kokosgrädde också för dom som föredrar/inte tål vanlig grädde.