Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Vitkål- och zucchinisoppa
Smakrik vitkål- och zucchinisoppaa med falukorv som jag lät få koka ihop med soppan. (Går säkert att använda redan stekt korv om man har det.
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt, Soppa, Tillbehör
Kök:
Skandinaviskt
Yield:
4
portioner
Author:
Dan Nordquist
Materials
¼
Vitkålshuvud
½
medelstor Zucchini
300-400
g
falukorv
2
tärningar
grönsaksbuljong
1
dl
grädde
2
kryddmått
mald svartpeppar
1
nypa
salt
1
nypa
mald oregano
Instruktioner
Ta en ¼ vitkålshuvud och skär i mindre bitar och låt koka på hög effekt tills bladen börjar mjukna.
Slå av vattnet o låt kålen svalna lite.
Skär zucchinin itu och ta bort "kärnhuset", sedan dela i mindre bitar.
Mixa kålen och zucchini i en blender till en jämn massa.
Låt sedan soppan koka upp ihop med buljongen, tillsätt peppar och en nypa salt och ev oregano/ annan god krydda.
Tillsätt grädden och korv, låt det småputtra under lock några minuter.
Anteckning
Går säkert använda kokosgrädde också för dom som föredrar/inte tål vanlig grädde.