Vintersallad
Denna vintersallad är en perfekt sallad att ha på julbordet för att bryta av all den tunga maten med något uppfriskande och fräscht.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 300 g Grönkål
- 0,5 st Rödlök
- 1,5 dl Hela pekannötter
- 1 st Granatäpple
- 125 g Fetaost
- 2 msk Hackad persilja
Dressingen
- 3 msk Olivolja
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Dijonsenap
- 1 nypa salt
- nymalen svartpeppar
- 1 tsk Sötning
Salladen
Skiva rödlöken och lägg den i en skål.
Häll på kallt vatten och låt stå i cirka 10 minuter.
Detta gör att löken inte är lika stark i smaken.
Häll av vattnet och lägg löken på lite hushållspapper för att torka.
Blanda strimlad grönkål och rödlök i en stor skål.
Häll dressingen över grönkålen och blanda runt att väl.
Ställ i kylen 20-30 minuter så att smakerna får sätta sig ordentligt och grönkålen blir lite mjukare.
Ta ut skålen precis innan servering och toppa med granatäppelkärnor, smulad fetaost, rostade pekannötter och hackad persilja.
Ställ fram och njut!