Go Back
+ servings
En skål med vintersallad bestående av grönkål, granatäpplekärnor, pecannötter och fetaost.
Print
Inga röster än

Vintersallad

Denna vintersallad är en perfekt sallad att ha på julbordet för att bryta av all den tunga maten med något uppfriskande och fräscht.
Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Grönkål
  • 0,5 st Rödlök
  • 1,5 dl Hela pekannötter
  • 1 st Granatäpple
  • 125 g Fetaost
  • 2 msk Hackad persilja

Dressingen

  • 3 msk Olivolja
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk Sötning

Instruktioner

Rosta nötterna

  • Börja med att rosta pekannötterna i ugnen. Sätt ugnen på 175°C och placera ut pekannötterna på en plåt med bakplåtspapper på. Ställ in nötterna i ugnen och rosta dom i 5-10 minuter. Vänd runt i dom några gånger. Håll koll på tiden och se till så att du inte bränner nötterna. Ta ut och låt svalna.

Dressingen

  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål, eller en burk med lock som du bara skakar tills allt har blandats väl. Ställ åt sidan så länge.

Salladen

  • Skiva rödlöken och lägg den i en skål. Häll på kallt vatten och låt stå i cirka 10 minuter. Detta gör att löken inte är lika stark i smaken. Häll av vattnet och lägg löken på lite hushållspapper för att torka.
  • Blanda strimlad grönkål och rödlök i en stor skål.
  • Häll dressingen över grönkålen och blanda runt att väl. Ställ i kylen 20-30 minuter så att smakerna får sätta sig ordentligt och grönkålen blir lite mjukare.
  • Ta ut skålen precis innan servering och toppa med granatäppelkärnor, smulad fetaost, rostade pekannötter och hackad persilja. Ställ fram och njut!