Go Back
+ servings
Vegetarisk paj med spenat och oliver, skuren i en bit, med tomater på toppen.
Print
Inga röster än

Vegetarisk spenat och olivpaj

Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Paj, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 300 g spenat
  • 100 g oliver
  • 4 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 150 g riven ost
  • 0,5 krm malen muskot
  • 60 g gul lök (finhackad)
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 30 g smör till stekning
  • 10 g vitlök (finhackad)
  • 6 st körsbärstomater

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Fräs lök, spenat och vitlök i smöret tills den mesta vätskan har försvunnit.
  • Skiva oliverna lite mindre och blanda ner i spenaten, krydda med muskot och lite svartpeppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Vispa ihop ägg, grädde, ost så det blandas och blanda sedan ner spenaten i det.
  • Häll upp smeten i pajskalet och toppa med några halverade körsbärstomater.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.