Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Vegetarisk spenat och olivpaj
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Paj, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
Pajskal
2
dl
mandelmjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
fiberhusk
50
g
smör
1
st
ägg
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning
300
g
spenat
100
g
oliver
4
st
ägg
2
dl
grädde 40%
150
g
riven ost
0,5
krm
malen muskot
60
g
gul lök (finhackad)
1
krm
nymalen svartpeppar
30
g
smör till stekning
10
g
vitlök (finhackad)
6
st
körsbärstomater
Instruktioner
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
Fräs lök, spenat och vitlök i smöret tills den mesta vätskan har försvunnit.
Skiva oliverna lite mindre och blanda ner i spenaten, krydda med muskot och lite svartpeppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Vispa ihop ägg, grädde, ost så det blandas och blanda sedan ner spenaten i det.
Häll upp smeten i pajskalet och toppa med några halverade körsbärstomater.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.