Go Back
+ servings
Gratinerad maträtt med kyckling, grönsaker och en gyllene yta av ost.
Print
4,73 av 18 röster

Västerbottensostgratinerad kyckling

Västerbottensostgratinerad kyckling är en härlig rätt med massor av smaker, där osten får spela en härlig huvudroll. Perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser15 minuter
Active Time35 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,2 kg Kyckling kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 4 dl Grädde
  • 2 dl Smetana
  • 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
  • 250 g Riven västerbottensost
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 4 msk Torkad dragon
  • 15 st Cocktailtomater
  • nymalen svartpeppar
  • Örtsalt
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär upp kycklingen i större bitar. Jag delade en bröstfilé i tre bitar. Bryn den runt om i lite olivolja. Krydda med lite örtsalt och Lägg upp i en ugnsfast form.
    Råa kyllingfiléer som ligger i en stekpanna på spisen.
  • Blanda ihop övriga ingredienser utom tomaterna i en bunke.
  • Häll blandningen över kycklingen.
  • Dela tomaterna på hälften och lägg de över kycklingen.
    En gratäng med körsbärstomater och riven ost på toppen i en vit ugnsform.
  • Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 30-40 minuter tills allt har fått en vacker färg och kycklingen är helt tillagad.
    En gratäng med gyllenbrun yta, tomater och ost, bakad i en vit ugnsform.