Västerbottensostgratinerad kyckling
Västerbottensostgratinerad kyckling är en härlig rätt med massor av smaker, där osten får spela en härlig huvudroll. Perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 1,2 kg Kyckling kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 4 dl Grädde
- 2 dl Smetana
- 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
- 250 g Riven västerbottensost
- 1 tsk Dijonsenap
- 4 msk Torkad dragon
- 15 st Cocktailtomater
- nymalen svartpeppar
- Örtsalt
- Olivolja till stekning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp kycklingen i större bitar. Jag delade en bröstfilé i tre bitar.
Bryn den runt om i lite olivolja. Krydda med lite örtsalt och
Lägg upp i en ugnsfast form.
Blanda ihop övriga ingredienser utom tomaterna i en bunke.
Häll blandningen över kycklingen.
Dela tomaterna på hälften och lägg de över kycklingen.
Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 30-40 minuter tills allt har fått en vacker färg och kycklingen är helt tillagad.