Go Back
+ servings
En metallskål med varm örtsås, innehållande en krämig blandning med örter.
Print
Inga röster än

Varm örtsås

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl Crème fraiche
  • 3 dl grädde 40%
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 3 msk färsk persilja (hackad)
  • 1 msk torkad dragon
  • 0,5 msk torkad körvel
  • 0,5 msk torkad mejram
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • koka upp grädde och crème fraiche i en kastrull.
  • Tillsätt allt annat än persiljan och låt såsen reducera till den tjocklek som du vill ha på sås.
  • Tillsätt persiljan och låt puttra ett par minuter innan du serverar såsen.