Go Back
+ servings
En skål med varm blomkålssallad innehållande kyckling, oliver och pinjenötter.
Print
Inga röster än

Varm blomkålssallad med kyckling

Detta receptet på varm blomkålssallad med kyckling är supergott och väldigt lätt att tillaga. Perfekt LCHF-mat!
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Sallader
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad lunch, recept med blomkål
Yield: 3 portioner
Calories: 473kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g blomkål
  • 100 g babyspenat
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st liten rödlök
  • 250 g stekt kyckling
  • 12 st kalamataoliver
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk MCT-olja
  • 2 msk persilja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk pumpakärnor

Instruktioner

  • Börja med att rosta grönsakerna. Sätt ugnen på 180ºC.
  • Dela blomkålen i små buketter, strimla rödlöken och skiva vitlöken tunt.
  • Lägg allt i en ugnsfast form, ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Blanda runt så att grönsakerna täcks jämnt och rosta i ugnen i cirka 30 minuter. Blomkålen ska bli lätt gyllene men fortfarande ha lite tuggmotstånd.
  • Ta ut grönsakerna och blanda dem direkt med färsk spenat, hackad persilja och kalamataoliver.
  • Om du behöver skära ner kycklingen så gör det och vänd ner den i de varma grönsakerna. Lägg upp på ett serveringsfat.
  • Rosta pinjenötter och pumpafrön i en torr stekpanna tills de fått en lätt gyllene färg, och strö dem över salladen.
  • Servera rätten varm och njut!

Nutrition

Kalorier: 473kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 30g | Fett: 38g | Fiber: 1g