Go Back
+ servings
En tallrik med LCHF-sallad som innehåller ägg, grönsaker och dressing.
Print
Inga röster än

Vardagsgotts bästa LCHF-sallad

Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Sallader
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Salladen

  • Valfri mängd blandsallad
  • 4 st Löskokta ägg
  • 50 g Cocktailtomater
  • 300 g Varmrökt lax
  • 140 g Bacon
  • 250 g Sparris
  • 2 msk Rostade frön

Parmesandressing

  • 2 dl Crème fraiche
  • 50 g Riven parmesanost
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Parmesandressingen

  • Börja med att blanda ihop parmesandressingen. Låt den stå och dra under tiden som du gör salladen.

Salladen

  • Har du inte kokat äggen så gör det. Låt dom sedan svalna lite.
  • Knaperstek baconet i lite smör.
  • Ta upp baconet och lägg det åt sidan så länge. Behåll fettet i pannan.
  • Stek sparrisen några minuter i samma stekpanna så att även dom tar upp den härliga smaken av baconet. Ta upp sparrisen men spara stekfettet, det ska vi toppa salladen med på slutet.
  • Ta fram ett stort fat.
  • Lägg salladen i botten och dela tomaterna och sprid ut över salladen.
  • Dela laxen i bitar och fördela över salladen.
  • Dela äggen och placera ut dom på salladen. Tillsätt även bacon och sparris och toppa med lite rostade frön.
  • Ringla över stekfettet.
  • Servera salladen direkt tillsammans med parmesandressingen.