Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Vaniljkräm - LCHF
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
15
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror, Sötsaker
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
1
st
gelatinblad
2
st
äggulor
1
dl
grädde 40%
0,25
dl
sötning
0,5
tsk
vaniljpulver
50
g
osaltat smör
Instruktioner
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.
Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.
Vispa ner smöret, små bitar i taget.
Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.