Go Back
+ servings
En grå ruta som indikerar att ingen bild är tillgänglig.
Print
5 av 1 röst

Vaniljkräm - LCHF

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Såser & röror, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st gelatinblad
  • 2 st äggulor
  • 1 dl grädde 40%
  • 0,25 dl sötning
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 50 g osaltat smör

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  • Lägg alla ingredienser utom smöret och gelatinet i en kastrull och låt det hela sjuda på svag värme med konstant vispning. Obs, det får inte koka. Sjud tills det blir en tjock kräm av det.
  • Ta bort den från värmen och vispa ner gelatinet.
  • Vispa ner smöret, små bitar i taget.
  • Ställ kallt och använd sedan till vad du vill.