Go Back
+ servings
En dessert med vaniljfromage, passionsfrukt och krossad choklad i ett glas.
Print
Inga röster än

Vaniljfromage med passionsfrukt och krossad choklad

Krämig vaniljfromage toppad med passionsfrukt och krossad mörk choklad. En lyxig och fräsch LCHF-dessert som imponerar på alla tillfällen!
Active Time20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad efterrätt, nyårsdessert
Yield: 5 portioner
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st äggulor
  • 3 msk sötning
  • 4 st gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 50 g mörk choklad
  • 5 st passionsfrukter

Instruktioner

  • Vispa gulor och sötning så det blir lite pösigt.
  • Vispa grädden och vaniljpulver i en annan skål.
  • Finhacka chokladen (spara lite till garnering) och blanda ner i grädden.
  • Smält gelatinet i vattenbad och låt svalna något.
  • Häll sedan ner gelatinet i äggblandningen. Rör runt.
  • Vänd försiktigt ner grädden och blanda allt väl.
  • Dela passionsfrukten på mitten och gröp ur kärnorna.
  • Fördela hälften av fromagen i 5 glas, häll därefter ner lite av passionsfrukten och toppa med resten av fromagen.
  • Toppa med resterna av den hackade chokladen.
  • Ställ in i kyl och låt stå i några timmar. Enjoy!