Vaniljfromage med passionsfrukt och krossad choklad
Krämig vaniljfromage toppad med passionsfrukt och krossad mörk choklad. En lyxig och fräsch LCHF-dessert som imponerar på alla tillfällen!
Active Time20 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Dessert, Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad efterrätt, nyårsdessert
Yield: 5 portioner
Author: Lari Salminen
- 4 st äggulor
- 3 msk sötning
- 4 st gelatinblad
- 3 dl grädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 50 g mörk choklad
- 5 st passionsfrukter
Vispa gulor och sötning så det blir lite pösigt.
Vispa grädden och vaniljpulver i en annan skål.
Finhacka chokladen (spara lite till garnering) och blanda ner i grädden.
Smält gelatinet i vattenbad och låt svalna något.
Häll sedan ner gelatinet i äggblandningen. Rör runt.
Vänd försiktigt ner grädden och blanda allt väl.
Dela passionsfrukten på mitten och gröp ur kärnorna.
Fördela hälften av fromagen i 5 glas, häll därefter ner lite av passionsfrukten och toppa med resten av fromagen.
Toppa med resterna av den hackade chokladen.
Ställ in i kyl och låt stå i några timmar. Enjoy!