Go Back
+ servings
Ugnsbakade kycklingfiléer placerade på en bädd av grönsaker och örter i en glasskål.
Print
5 av 2 röster

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd

Ugnsstekt kycklingfilé på grönsaksbädd är ett sånt där otroligt enkelt recept som kräver minimalt med ansträngning i köket.
Förberedelser10 minuter
Active Time45 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Kycklingen

  • 800 g Kycklingfilé
  • Olivolja
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Rivet citronskal
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Grönsaksbädden

  • 300 g Aubergine
  • 300 g Zucchini
  • 300 g Paprika
  • 150 g Purjolök
  • 100 g Fänkål
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1 näve färsk basilika
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Olivolja

Instruktioner

  • Börja med att putsa kycklingfiléerna och krydda med kryddor som du tycker om. Kryddorna som jag har i receptet är bara ett förslag och går att byta ut bäst man vill till sånt som just du tycker är gott.
    Fyra marinerade kycklingfiléer med citronskal på en skärbräda bredvid ett rivjärn.
  • Skär upp grönsakerna i lagom storlek. Tänk på tillagningstid. Ju längre tillagningstid, desto mindre bitar. En zucchini har inte alls lika lång tillagningstid som en morot, så anpassa storleken på de olika grönsakerna efter det. Hacka basilikan och vitlöken, salta och peppra grönsakerna och häll lite olivolja över. Blanda runt.
    En ugnsform fylld med tärnade grönsaker som zucchini, paprika och purjolök.
  • Placera ut kycklingen ovanpå grönsakerna.
    Fyra stycken ugnsstekta kycklingfiléer placerade på en bädd av grönsaker i en glasform.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och tillaga allt tills kycklingen är klar, cirka 74 grader i kärntemperatur. Det tar cirka 40-50 minuter beroende på storlek. Ett hett tips är att skaffa en stektermometer, så att du alltid får en perfekt kyckling som inte är torr eller understekt.
  • När kycklingen är klar så tar du ut formen och sen kan du välja att skära upp kycklingen eller så serverar du hela filéer. Någon god sås till så har du allt som behövs. Smaklig spis!
    En portion kycklingfilé serverad med grönsaker och basilika på en tallrik.