Ugnsstekt brysselkål
Ugnsstekt brysselkål är ett superenkelt men jättegott tillbehör som du kan göra om du äter lchf eller keto. Krydda upp det lite extra om du vill.
Förberedelser3 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid23 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 1
Author: Lari Salminen
- 250 g brysselkål
- 0,5 dl olivolja
- 5 g vitlök
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Ta fram en plåt eller ugnsform som är tillräckligt stor och klä den med bakplåtspapper.
Rensa och ansa din brysselkål och dela dom gärna på mitten om dom inte är väldigt små i storleken.
Använder du frusen brysselkål, då behöver du inte göra så mycket med den.
Blanda olivolja, vitlök, salt och peppar väl med varandra och häll sedan över allt i bunken med brysselkålen. Blanda ordentligt, så all brysselkål blir kryddad. Ett alternativ är att blanda ihop allt i en påse, för att lättare massera in kryddorna i brysselkålen.
Lägg över allt på den plåt eller ugnsform du redan har klätt med bakplåtspapper. Ös över all kryddblandning och rör runt i brysselkålen en sista gång.
Tillaga din brysselkål i ugn på 200 grader och låt den stekas i ungefär 20 minuter. Brysselkålen ska få lite färg, så om de inte har lyckats få det efter 20 minuter så kan du antingen höja temperaturen på ugnen eller vrida om till grillfunktionen. Brysselkålen ska stå kvar i ugnen tills den har fått lite färg och blivit lite krispig.
Ta ut och servera direkt.