Go Back
+ servings
Ugnsrostad blomkål med en gyllene yta, serverad i en svart skål.
Print
4,70 av 23 röster

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök

Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök är ett supergott och lättlagat tillbehör som ersätter potatis alla dagar i veckan för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 Blomkålshuvud
  • 0,5 dl Olivolja
  • Flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 100 g Smör
  • 3 Vitlöksklyftor (hackade/rivna)
  • 2 tsk Timjan
  • 1 dl Riven parmesanost
  • Lite pressad citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
  • Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.
  • Placera ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper i botten. Strö över salt, peppar, timjan, vitlök och ringla sedan olivolja över det hela.
    Ugnsrostad blomkål som är skuren i bitar och kryddad med örter på en plåt.
  • Hyvla lite smör över blomkålen, eller klicka ut det om du vill. Huvudsaken är att det hamnar lite smör på varje bit.
    Ugnsrostad blomkål täckt med skivor av ost på en plåt med bakpapper.
  • Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.
  • Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.
  • Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).
    Ugnsrostad blomkål som är skuren i bitar och gräddad med kryddor.
  • Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.
  • Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela. Servera direkt.