Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök
Ugnsrostad blomkål med parmesan och vitlök är ett supergott och lättlagat tillbehör som ersätter potatis alla dagar i veckan för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 1 Blomkålshuvud
- 0,5 dl Olivolja
- Flingsalt
- nymalen svartpeppar
- 100 g Smör
- 3 Vitlöksklyftor (hackade/rivna)
- 2 tsk Timjan
- 1 dl Riven parmesanost
- Lite pressad citron
Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
Skär blomkålen i cirka 3 cm tjocka skivor, eller gör buketter om hellre vill det.
Placera ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper i botten.
Strö över salt, peppar, timjan, vitlök och ringla sedan olivolja över det hela.
Hyvla lite smör över blomkålen, eller klicka ut det om du vill. Huvudsaken är att det hamnar lite smör på varje bit.
Ställ in plåten i ugnen och baka av det hela i cirka 20 minuter.
Ta ut plåten och höj temperaturen till 225°C.
Riv riktigt rejält med parmesanost över allting. Ju mer desto godare (om du tycker om parmesanost).
Ställ in i ugnen igen och låt gå 10-15 minuter till. Osten skall ha fått lite fin färg.
Ta ut och pressa lite citronsaft över det hela.
Servera direkt.