Go Back
+ servings
En portion ugnspannkaka med falukorv och spenat serverad med röd sås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Ugnspannkaka med falukorv och spenat

Ugnspannkaka med falukorv & spenat. Glutenfri och anpassad för lchf.
Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Middagstips
Yield: 6
Calories: 525kcal
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 8 st ägg
  • 150 g färskost vitlök & örter
  • 2 dl grädde
  • 250 g smakrik riven ost
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 500 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • 2-3 dl färsk spenat

Instruktioner

  • Strimla korven och löken, stek i smör.
  • Tillsätt spenaten.
    Ugnspannkaka med skivor av falukorv och spenat i en ugnsform.
  • Lägg i en ugnsfast form och strö på den rivna osten.
    Ugnspannkaka med falukorv och spenat täckt med riven ost.
  • Vispa samman ägg, färskost, grädde och sambal oelek.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Häll på äggblandningen.
    Ugnspannkaka med falukorv, spenat och kryddor i en ugnsform.
  • In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter.
  • Ta ut och servera!
    Ugnspannkaka med en gyllenbrun yta och synliga bitar av falukorv och spenat.

Nutrition

Kalorier: 525kcal | Kolhydrater: 8g | Protein: 21g | Fett: 46g | Fiber: 1g