Go Back
+ servings
En bit ugnspannkaka på en tallrik med bärsås bredvid och en röd ugnsform i bakgrunden.
Print
4 av 5 röster

Ugnspannkaka

En god ugnspannkaka med lite god sylt till, det är sån mat som är otroligt enkel att laga. Funkar till både frukost och lunch. Lika gott men nyttigare!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Efterrätter, Frukost, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 500 g Keso
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl Riven ost
  • Smör att smörja formen med.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt keso, fiberhusk och grädde.
  • Ta en stavmixer och mixa ihop allt till en jämn smet.
  • Blanda ner den rivna osten i äggsmeten.
  • Ta fram en ugnsform cirka 20x25 cm och smörj den med lite smör.
  • Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Lite beroende på storleken på formen. Ju större form desto snabbare blir din ugnspannkaka klar.
  • Ta ut och servera med lite sylt och varför inte en god treveckorssallad.
    Ugnspannkaka i en röd ugnsform med gyllenbrun yta.