Go Back
+ servings
En stekpanna med ugnsbakad ratatouille som innehåller skivade grönsaker som zucchini, paprika och tomater.
Print
Inga röster än

Ugnsbakad ratatouille

Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st aubergine
  • 2 st zucchini (grön)
  • 2 st zucchini (gul)
  • 6 st tomater
  • 6 msk olivolja
  • 60 g gul lök (hackad)
  • 30 g vitlök (finhackad)
  • 2 st paprika (tärnad)
  • 800 g finkrossade tomater
  • 4 msk färsk basilika (strimlad)
  • 2 msk färsk persilja (hackad)
  • 2 tsk färsk timjan (hackad)
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skiva aubergine, zucchini och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare.
  • Ta en 28-30 cm stekpanna som är ugnssäker.
  • Fräs lök, paprika, 20 gram vitlök i lite av olivoljan. Det skall inte få någon färg utan bara bli lite mjukt. Salta och peppra lite.
  • Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter.
  • Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt. Se till att varva grönsakerna. Salta och peppra lite ovanpå grönsakerna.
  • Blanda ihop resterande basilika, persilja, timjan, vitlök och olivolja (4 msk) och salta och peppra lite.
  • Ringla örtoljan så jämnt det går över grönsakerna.
  • Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter.
  • Ta av folien efter 40 minuter och grädda den i ytterligare 20 minuter.
  • Ta ut och servera!