Go Back
+ servings
Två glasburkar med inlagda grönsaker, inklusive morötter och paprika, på en träyta.
Print
4,50 av 148 röster

Treveckorssallad

Treveckorssallad är en vitkålssallad som man gör i stor mängd och sedan förvarar i kylen. Otroligt god och uppskattad sallad med mycket goda smaker.
Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: god vitkålssallad, nyttig sallad, utan tillsatt socker
Yield: 20
Calories: 76kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg vitkål
  • 450 g morot
  • 150 g purjolök
  • 1 st paprika (gul)
  • 1 st paprika (röd)
  • 200 g kålrabbi
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1,5 msk örtsalt
  • 1 tsk oregano (Torkad)
  • 1 tsk basilika (Torkad)
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla alla grönsaker fint. Använd matberedare eller mandolin för att underlätta jobbet. Självklart kan du strimla allt för hand. Lägg alla grönsaker i en stor bunke.
  • Lägg alla de övriga ingredienserna i en kastrull och koka upp det snabbt. Häll dressingen över grönsakerna och blanda runt ordentligt. Smaka av så salt och peppar stämmer med vad du tycker om, men den här mängden borde räcka som finns i receptet.
  • Täck över med plast och låt stå kallt minst ett par timmar, helst ett dygn eller mera innan du serverar din treveckorssallad. Ju längre den står desto mer smak kommer den att få. Rör gärna om i den lite dagligen så allt blandar ihop sig.

Nutrition

Kalorier: 76kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 1g | Fett: 5g | Fiber: 2g