Go Back
+ servings
Skål med trattkantarellsoppa toppad med grönkål och grädde på en träyta.
Print
Inga röster än

Trattkantarellsoppa med bacon, stekt grönkål och gruyèreost

En värmande soppa i det kalla vädret sitter väl aldrig fel. Toppa med gruyèreost för en extra god sälta.
Total tid40 minuter
Måltid: Soppa, Soup
Kök: Skandinaviskt
Keyword: svampsoppa, värmande höstsoppa
Yield: 4 portioner
Author: Sophie Björkman

Materials

  • 1 liter färska trattkantareller
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • Salt och peppar
  • Grönkål
  • 120 g bacon tärnat
  • Finriven gruyèreost

Instruktioner

  • Stek trattkantarellerna tills vätskan försvunnit.
  • Tillsätt en klick smör och schalottenlök.
  • Låt fräsa ihop en stund tills löken blivit genomskinlig.
  • Häll på vinet och låt koka ihop och koka in en stund.
  • Tillsätt grönsaksbuljong, vispgrädde, soja och kalvfond.
  • Låt koka på svag värme 20-30 minuter.
  • Mixa ihop soppan till en slät soppa.
  • Stek grönkålsblad i olivolja, salt och peppar.
  • Stek baconet i torr panna tills det blivit krispigt.
  • Toppa soppan med grönkål, bacon, gruyèreost och eventuellt några droppar grädde och olivolja.