Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ner ägg och ost i den ljumna mjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och vispa sedan ner dem i mjölkblandningen.
Låt smeten stå och svälla minst 10 minuter.
Ta en plåt och lägg ett bakplåtspapper på det. Pensla på lite olja på det.
Ta sedan en liten klump av degen och lägg på plåten. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut till en cirka 3 mm tjock platta. Ta sen bort plasten.
Ta en rund skål eller bunke i den storlek som du vill att dina tortillabröd skall vara och stansa/skär ut en rund tortilla. Gör du små tortillas så kanske du får plats med två på en plåt annars får du göra flera plåtar. Överskottet av degen som du skär bort, kan du använda till att göra fler bröd.
Gör du flera plåtar så kan du kavla ut flera under tiden du gräddar en plåt i ugnen.i:9a
Pensla ovansidan av brödet med olja innan du sätter in den i ugnen och grädda sedan i cirka 10 minuter. Brödet skall precis ha fått lite färg längst ute i kanterna när det är klart. Ta ut brödet och låt det svalna lite innan du tar loss det.