Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli
Enkel men lyxig rätt som funkar som middag eller bättre lunch. Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli behöver inte vara svårt alls. Testa vettja!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Yield: 2
Author: Lari Salminen
Blomkålspuré
- 250 g blomkål
- 75 g smör
- Salt
- nymalen svartpeppar
Saffransaioli
- 1 dl majonnäs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st liten bit färsk chili (eller 0,5 tsk sambal oelek)
- 0,5 g saffran
- 0,5 tsk pressad citron
- Salt
- nymalen svartpeppar
Tillbehör
- 4 msk stenbitsrom eller annan god rom
Blomkålspuré
Skär blomkålen i buketter.
Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Häll av vattnet.
Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.
Smaka av med salt och peppar.
Torskryggen
Torka av fisken med lite hushållspapper.
Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.
Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.
Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.
En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.