Torskrygg i bacon- och gräslökssås
Ett otroligt enkelt recept med torskrygg och bacon i en härlig gräslökssås.
Perfekt vardagsmat men som även kan vara hur festligt som helst.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 4 st Portionsbitar torskrygg
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 140 g Bacon
- 3 st Finhackade schalottenlökar
- 2 dl Grädde
- 1 dl Riven ost
- 1 msk Dijonsenap
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Hackad gräslök
Sätt ugnen på 225°C.
Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.
Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.
Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.
Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.
Häll smeten över fisken.
Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen.
Gratinera den cirka 20 minuter.
Ta ut och servera med goda tillbehör.