Go Back
+ servings
En ugnsform med torskrygg täckt av krämig baconsås och gratinerad yta.
Print
4,86 av 7 röster

Torskrygg i bacon- och gräslökssås

Ett otroligt enkelt recept med torskrygg och bacon i en härlig gräslökssås. Perfekt vardagsmat men som även kan vara hur festligt som helst.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st Portionsbitar torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 140 g Bacon
  • 3 st Finhackade schalottenlökar
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Riven ost
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Hackad gräslök

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Om du har köpt frusen torskrygg, se till att tina den först och när den har tinat så pressar du ut lite av vattnet ur den med.
  • Salta och peppra torskryggen och lägg portionsbitarna i en ugnsfast form.
  • Strimla baconet och fräs det tillsammans med schalottenlöken i lite smör.
  • Blanda ihop baconet med övriga ingredienser, förutom den rivna osten.
  • Häll smeten över fisken.
  • Strö den rivna osten över det hela och ställ in i ugnen. Gratinera den cirka 20 minuter.
  • Ta ut och servera med goda tillbehör.