Go Back
+ servings
En panna med torsk och räkor i en vitvinssås, toppad med dill.
Print
Inga röster än

Torsk och räkor i vitvinssås

Torsk och räkor i vitvinssås är precis som det låter en fiskgryta som kommer att få alla fiskälskare att le stort. Magiskt gott och perfekt lchf!
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Grytor, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lasse

Materials

  • 600 g torskfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 dl fiskfond, koncentrerad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 100 g räkor, skalade
  • färsk dill, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.
  • Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.
  • Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap. Låt sjuda några minuter.
  • Dela torsken i lagom stora bitar. Torka fisken, salta och peppra runtom.
  • Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Precis innan servering: Strö över räkor och dill.