Go Back
+ servings
Ugnsbakad torsk- och ägggratäng i en vit form med en sked som tar upp en portion.
Print
4,18 av 95 röster

Torsk- och äggratäng

Torsk- och äggratäng är ett torskrecept som är helt fantastiskt gott och lättlagat. Det har gått och blivit en storfavorit hemma hos oss. Perfekt lchfmat!
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Torskfilé
  • 3 st Ägg (hårdkokta)
  • 100 g Purjolök
  • 100 g Morot
  • 250 g Keso
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Smetana
  • 1/2 dl Gräslök (hackad)
  • 1 msk Örtsalt (Herbamare)
  • 2 dl Riven ost
  • 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
  • 1 msk Smör

Instruktioner

  • Skär torsken i bitar. Cirka 2x2 cm stora.
  • Hacka äggen grovt. Strimla moroten och purjolöken.
  • Fräs morot och purjo i lite smör så att det blir lite mjukare.
  • Blanda ihop ägg,torsk, morot och purjolök i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop keso, grädde, smetana, gräslök, örtsalt och lite peppar i en bunke. Slå det över fisken.
  • Strö lite riven ost över och ställ in i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter.