När det kommer till torsk, så tycker jag att det oftast är en råvara som skall tillagas på ett så enkelt sätt som möjligt, utan så många krusiduller och svåra moment.
Torsken i sig är ju ofta en så fin och god råvara, så man vill att den ska få vara kungen på tallriken.
Men, man kan tillsätta lite smaker för att höja den lite mer i smak och just detta receptet på torsk med soltorkade tomater och bacon är ett sånt recept.
Här får du massor av sköna smaker som passar jättebra till just torsk och om du inte har provat på att ha bacon tillsammans med torsk, så är det hög tid nu.
Om du hellre vill göra ett ännu mer neutralt och lätt recept, så ska du spana in mitt recept på
torsk i ugn.
Om plånboken tillåter, så är torskrygg att föredra, eller ännu bättre ryggfilé av skrei. Men, det funkar absolut att göra detta med vanliga torskfiléer med.
Förslag på tillbehör till denna goda torskrätt:
Såser
-
Fisksås (Lenas goda gula fisksås)
-
Vitvinssås
-
Sandefjordsås
Andra tillbehör
-
Blomkålsmos
-
Blomkål- och broccoligratäng
Recept och bild:
Lena Ström
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips