Go Back
+ servings
Flera bitar ugnsbakad torsk med citronskivor på en plåt.
Print
4 av 9 röster

Torsk i ugn

Hur får man till en helt perfekt torsk i ugn? Ja, det ska vi bena ur här i detta receptet. Ett otroligt enkelt grundrecept som kommer att uppskattas.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Torskfilé
  • Svartpeppar
  • Citron
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Börja med att lägga fisken i saltlag som jag har skrivit om i beskrivningen. Om du inte har tid till det, så saltar du fisken runt om istället.
  • Sätt ugnen på 120°C (varmluft).
  • Om du har använt frusen torsk, se till att pressa ur lite vatten ur fisken. Lägg fiskbitarna i en ugnsfast form som du har Peppra lite uppe på varje torskbit.
  • Pressa på lite citron.
  • Hyvla smör och lägg uppe på varje fiskbit.
  • Sätt i din stektermometer i en av fiskbitarna och sätt in fisken i ugnen.
  • När kärntemperaturen är mellan 48-52°C så har du en fin fisk. Vilken kärntemperatur du tycker är bäst, är ju upp till dig själv.
  • Ta ut och servera med goda tillbehör.
    Flera bitar av ugnsbakad torsk med citronskivor på en plåt.