Go Back
+ servings
En panna med krämig kräftröra toppad med färsk koriander.
Print
5 av 1 röst

Tomatsås med skvätt vodka

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 6
Author: Wendalia

Materials

  • 800 g Krossade tomater
  • 5 msk Tomatpuré
  • 1 st Gul lök (stor)
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • salt
  • Peppar
  • 50 g Parmesanost
  • 3 msk Persilja
  • .5 dl Grädde
  • 5 msk Vodka
  • Smör
  • 250 g Champinjoner

Instruktioner

  • Skär gul löken, vitlöken, champinjoner och persiljan
  • Stek gul löken och vitlöken i smör.
  • När löken börjar bli mjuk, häll i vodka och låt puttra på medelhög värme.
  • Häll i krossade tomaterna, tomatpuré, salt, peppar och grädden.
  • Låt puttra på låg - medelhög värme i ca 20 min. Tills det börjar tjockna.
  • Häll i parmesanost och persiljan. Spara lite av varje ev till garnering. Blanda och låt puttra ca 5 min. Servera till valfritt tillbehör, ex LCHF-pasta.