Go Back
+ servings
En gratinerad fläskytterfilé i en vit ugnsform med tomatsås och ost.
Print
4,67 av 3 röster

Tomatgratinerad fläskytterfilé

Tomatgratinerad fläskytterfilé är ett sånt där otroligt enkelt och gott recept som du svänger ihop utan några större insatser i köket.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Fläskytterfilé
  • 600 g Rostad tomatsås
  • 2 st Vitlöksklyftor, hackade/rivna
  • 2 dl Smetana
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 msk Tamarisoja
  • 1 msk Kalvfond, koncentrerad
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl Riven ost

Du behöver

  • Kockkniv
  • Skärbräda
  • Stekpanna
  • Ugnsfast form

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
  • Putsa köttet och skär upp i 0,5-1 cm tjocka skivor.
  • Bryn köttet i lite smör på båda sidor, salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form.
    Grillad fläskytterfilé skuren i skivor och placerad i en ugnsform.
  • Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och häll över köttet.
  • Strö på riven ost.
    En ugnsform med gratinerad fläskytterfilé täckt med riven ost.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 25-30 minuter.
  • Ta ut och servera med goda tillbehör.