Tomatgratinerad fläskytterfilé
Tomatgratinerad fläskytterfilé är ett sånt där otroligt enkelt och gott recept som du svänger ihop utan några större insatser i köket.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Fläskytterfilé
- 600 g Rostad tomatsås
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 2 dl Smetana
- 1 tsk Spiskummin
- 1 msk Tamarisoja
- 1 msk Kalvfond, koncentrerad
- salt
- nymalen svartpeppar
- 2 dl Riven ost
Du behöver
- Kockkniv
- Skärbräda
- Stekpanna
- Ugnsfast form
Sätt ugnen på 200°C (varmluft).
Putsa köttet och skär upp i 0,5-1 cm tjocka skivor.
Bryn köttet i lite smör på båda sidor, salta och peppra.
Lägg köttet i en ugnsfast form.
Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke och häll över köttet.
Strö på riven ost.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 25-30 minuter.
Ta ut och servera med goda tillbehör.