Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av 1 röst
Tomat & basilikasås
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
60
g
rödlök
5
g
vitlök
80
g
soltorkade tomater
2
msk
fransk senap
4
dl
crème fraiche
1
msk
kycklingfond (koncentrerad)
1
msk
torkad basilika
30
g
smör
3
dl
vatten
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
Smaka av med salt och peppar.