Go Back
+ servings
En kastrull med en krämig sås som innehåller svarta prickar och en ljus färg.
Print
4 av 1 röst

Tomat & basilikasås

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 60 g rödlök
  • 5 g vitlök
  • 80 g soltorkade tomater
  • 2 msk fransk senap
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 1 msk torkad basilika
  • 30 g smör
  • 3 dl vatten

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
  • Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
  • Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
  • Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
  • Smaka av med salt och peppar.