Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,50
av
8
röster
Tjockkockens ostknäcke
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
1
timme
t
Total tid
1
timme
t
10
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
3 Ägg
150 g Riven ost
0,5 dl Sesamfrön
1 dl Pumpakärnor
1 dl Linfrön (Hela)
1 dl Pofiber
2 msk Chiafrön
3 msk Olja
1 tsk Salt
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.
Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.