Go Back
+ servings
Staplat knäckebröd med frön och nötter på en skärbräda, med en burk i bakgrunden.
Print
4,50 av 8 röster

Tjockkockens ostknäcke

Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 Ägg
  • 150 g Riven ost
  • 0,5 dl Sesamfrön
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 1 dl Linfrön (Hela)
  • 1 dl Pofiber
  • 2 msk Chiafrön
  • 3 msk Olja
  • 1 tsk Salt

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  • Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Använd en slickepott t ex. Strössla gärna över lite flingsalt eller någon torkad örtkrydda.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
  • Ta ut plåten och skär upp fyrkanter i passlig storlek. Vänd på varje fyrkant med. Ställ in i ugnen igen och grädda i 30 minuter till.
  • Har knäcket inte torkat upp helt så stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt det stå på eftervärme.