Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Se till att allt är ordentligt blandat utan att arbeta degen för hårt.
Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform (glöm inte att smörja den).
Pensla brödet med vispat ägg och strö vallmofrön över
Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna på galler under en bakduk. Har du använt en form, ta ut brödet ur formen annars blir det väldigt blött.