Go Back
+ servings
Skivor av bröd med frön och nötter på en röd yta.
Print
Inga röster än

The Franska a´la Mimmi

Förberedelser15 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 6 st äggvitor
  • 250 g riven ost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ffibrex
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 st ägg till pensling
  • 1 msk blå vallmofrön

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
  • Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
  • Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Se till att allt är ordentligt blandat utan att arbeta degen för hårt.
  • Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper på. Det går även att lägga brödet i en avlång bakform (glöm inte att smörja den).
  • Pensla brödet med vispat ägg och strö vallmofrön över
  • Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
  • Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
  • Ta ut brödet när det är klart och låt det svalna på galler under en bakduk. Har du använt en form, ta ut brödet ur formen annars blir det väldigt blött.